Tider
08:15 Start för utlämning av nummerlappar
09:40 Genomgång inför Karlstad Backyard
10:00 Start Karlstad Backyard

Parkering
Vägen upp till Tyrstugan kommer vara avstängd under Karlstad Backyard. Har du bil med dig så rekommenderar vi att du parkerar på parkeringen vid Löfbergs Arena. Avgiften för ett evenemang är 50SEK.

Området kring Tyrstugan
Tyrstugan hittar du på Tyrstugevägen i Karlstad. (öppnas i nytt fönster om du klickar på texten)
Vi kommer ha portabla toaletter i tävlingsområdet.

Tävlingssekretariatet håller till i Tyrstugan och här kommer även mat och dryck att finnas.
Vi kommer ha första hjälpen på plats, men inte någon utbildad sjukvårdspersonal.
Har du ett tält kan sätta upp det på avsedd plats i området vid start och mål. Vi kommer sätta upp ett antal tält med skyddande tak som är för alla.
Vi kommer ha en värdeförvaring för de deltagare som vill. Använd ditt startkuvert för värdesaker, lämna in det till sekretariatet och kvittera ut det med din nummerlapp när du är klar.
Skräp och sånt hör inte hemma i naturen. Släng ditt skräp i papperskorgarna vi har i tävlingsområdet. Vi har en soptunna efter ca 1km löpning, där kan du slänga skräp som du inte tar med dig tillbaka in i mål sen.

Måltider och energi
I anslutning till start och mål serveras följande måltider:
14:30 Fika med kanelbullar
19:30 Pizza med ost och skinka samt veg alternativ
23:30 Gulaschsoppa, blåbärssoppa
04:30 Yoghurt, müsli, smörgås
09:30 Lättare ätbart och blåbärssoppa
Under Karlstad Backyard finns alltid kaffe, vatten och sportdryck.

Regler, start och mål
Start och mål är på samma ställe, start sker varje hel timme från klockan 10:00 den 10 augusti. Detta innebär att du måste senast avsluta ditt varv efter 59minuter och 59sekunder för att sedan starta direkt när startsignalen går.

Nummerlappen måste bäras synlig så länge du är kvar i Karlstad Backyard, detta för att underlätta för funktionärerna och avprickning.

Det är deltagarens ansvar att hålla koll på starttiderna, vi kommer göra alla uppmärksamma på när det är 5min, 3min och 1min kvar till start. Om du själv väljer att avsluta Karlstad Backyard, meddela oss i tävlingsledningen.
När starten gått får du inte vända tillbaka och hämta tex kläder, energi eller dryck. Det är inte tillåtet att använda stavar/käppar eller annat hjälpmedel. Langning av mat, dryck, material, och utrustning är inte tillåtet utmed hela slingan. Detta leder till diskvalificering.
Pacer/Pacing är inte tillåtet.
Support i tävlingsområdet efter målgång och innan start är tillåtet.

Mellan kl 22.00 – 05.00 är reflexväst och pannlampa obligatoriskt.
Det är tillåtet att använda de portabla toaletterna som står i tävlingsområdet efter start.

Obligatorisk utrustning
Alla som är med i Karlstad Backyard måste ha sin nummerlapp synlig på framsidan av kroppen, vill du ha extra säkerhetsnålar så har vi det. När Karlstad Backyard avslutas tas nummerlappen av. Då kan vi och deltagarna se vilka som är kvar i loppet.
Mellan klockan 22.00 – 05.00 är pannlampa och reflexväst obligatorisk

Avslutat lopp
Karlstad Backyard avslutas när:
* Deltagaren inte klara slingan inom en timme
* Deltagaren inte står i startfållan när starten går
* Deltagaren själv väljer att avsluta Karlstad Backyard

Alla deltagare som genomför minst ett varv får vår specialdesignade Karlstad Backyard medalj. Vi kommer ha med utlottningspriser som vi delar ut under Karlstad Backyard.
Vi delar även såklart ut pris till vinnaren, ”The last one” standing.

Force Majure
Ställs tävlingen in på grund av Force Majeure kan tävlingsledaren medge att arrangören behåller hela eller del av tävlingsavgiften. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ändra i både program och bansträckning vid behov.